Utazni Jó Utazási Iroda Gödöllő, Last Minute és Akciós Utazások

Blog

Maka Marianna bejegyzése 2017.09.05-én:

Az 5 leggyakrabban feltett kérdés…

Hová érdemes utazni?

Ez az, amire nagyon nehéz úgy válaszolni, ha nem ismerem az illetőt. Leginkább kérdésekkel tudhatom meg, nagyjából mit szerethet az utazni vágyó. Fontos eldönteni, hogy tengerparti úti cél érdekel vagy inkább városnézés. Ha tengerparti nyaralás, akkor szeretnénk kirándulni vagy inkább csak lazítanánk a parton. Gyerekkel utazunk vagy sem? Mivel mennénk, repülővel, busszal, autóval?

Persze van, aki nem tud mindenre válaszolni, ilyenkor az addig megszerzett információkból mutatok néhány lehetőséget… Mindig rengeteg lehetőség áll előttünk, én segítek megtalálni a neked legmegfelelőbbet…
 

Utazási irodán keresztül drágább utazni?

Természetesen a legtöbb ember nem ingyen dolgozik, így az utazási irodák sem. De mivel mi ezzel foglalkozunk, rengeteg olyan lehetőséget ismerünk, amivel olcsóbban ki tudjuk hozni az utazásod árát, mintha otthon töltenéd vele az idődet. Nem beszélve arról, hogy például egy szervezett utazás, ahol szállás, repülőjegy, transzfer és idegenvezető is szolgálja a kényelmedet sokszor sokkal kedvezőbb, mint egyénileg lefoglalni mindent. Tehát a válaszom, utazási irodán keresztül NEM drágább utazni. ;)
 

Mikor érdemes foglalni?

Manapság érdemes minél hamarabb lefoglalni az utazásunkat, mert sokkal nagyobb a választék és a kedvezmények is magasabbak. Persze sokunknak nehéz előre kitalálni, hogy mikor tudunk kiruccanni, de ha sok szempont fontos (pl. közel legyen a part, jó legyen a kaja, nyugodt helyen legyen és olcsón) javaslom, hogy amint van rá lehetőség foglaljunk.

Nem mondom, hogy nem lesz ajánlat az utolsó pillanatban, mert 2 felnőtt részére, azért lehet találni kedvező utazásokat, de akkor már kompromisszumokat kell kötnünk és akkor a családosokról és nagyobb baráti társaságokról nem is beszélve, nekik mindenképp jobb, ha előbb foglalnak.
 

Hova utaznak a legtöbben?

2015-ben a saját tapasztalataim alapján simán rávágtam volna, hogy Törökország a legkedveltebb úti cél, de mint tudjuk a manapság sajnos már szinte mindennapossá vált terrortámadások, robbantások, politikai viszályok erőteljesen negatívan érintették Törökország, Egyiptom, Tunézia addigi igen gyümölcsöző turizmusát. Az emberek nem mertek utazni és mint felelősségteljes utazási tanácsadó, sok tapasztalt kollégával együtt természetesen nem is erőltettük, hiszen az örömteli várakozás is az utazás része, én legalábbis így gondolom. 2017 - ben úgy érzem az emberek már újra nyitottabbá váltak, sokaknak hiányzik az utánozhatatlan török vendégszeretet, a meseszép élővilág a Vörös-tengerben vagy akár a tevegelés Tunéziában. 2017-ben újra szabadabbá váltak az emberek, a görög szigetek igen kedveltek, de Bulgária és Spanyolország is keresett úti cél. Nagyon sokan inkább körutazásokat terveznek, így az európai barangolások is nagyon jó helyen szerepelnek.
 

Nem fog csődbe menni az utazásszervező?

Ez egy nagyon fontos kérdés, sajnos szinte minden évben van olyan utazásszervező, aki csődbe megy. Én, mint utazásközvetítő százszor meggondolom, hogy melyik utazásszervező útjait ajánlom utasaimnak. Igen, ezért lehet, hogy egyes esetekben drágább ajánlatot adok ki, de valljuk be, inkább legyen 10.000 Ft-tal több az utazás ára, minthogy ne tudjunk elutazni vagy esetleg ne azt a szállást kapjuk, amit kifizettünk. Minden esetben rá kell kérdezni, hogy ki az utazásszervező, fontos tudni, hogy van-e megfelelő vagyoni biztosítéka, ebben mi természetesen segítünk!