Pannonhalma és Győr
Egynapos kirándulás Gödöllőről


PANNONHALMA ÉS GYŐR
VEZETETT GYÓGYNÖVÉNYKERT LÁTOGATÁSSAL, CSOKIKÓSTOLÓVAL

Egynapos kirándulás 20 fős Mercedes Sprinterrel, programfüzettel, csoportkísérővel.
Időpont: Egyéni jelentkezők számára JELENLEG NINCS FOGLALHATÓ IDŐPONT

Opciós foglalás telefonon vagy e-mailben lehetséges: +36303715660 | utazas@utaznijo.com
 
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel 03.31-ig: 12.500 Ft / fő, gyermek kedvezmény nincs.
03.31. után a részvételi díj 13.500 Ft / fő
Végleges foglalás: a teljes összeg befizetésével történik, ez személyesen vagy online intézhető az UtazniJó Utazási Irodában
Külön fizetendő, de nem kötelező:
Ülőhely foglalás 1000 Ft / fő (korlátozott számban foglalható), belépőjegyek, étkezés
 
Utazás: 20 fős, luxus felszereltségű Mercedes Sprinter autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Művészetek Háza Gödöllő parkoló, Budapest Szépművészeti Múzeum előtt, BAH – csomópont OMV kútnál
 
Program

Utastalálkozó: 07:45 találkozó a gödöllői Művészetek Háza előtt, Indulás 08:00-kor.
 
Utazás Pannonhalmára, tervezett érkezés 10:30-11:00 körül.

Első megállónk: A Pannonhalmi főapátság és a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertje 
 
Egyéni megtekintésre javasoljuk:
Pannonhalmi Főapátság: A Pannonhalmi Bencés Főapátság 996-os alapítása óta folyamatosan működő Szent Benedek-rendi monostor. Egyike hazánk kiemelkedő történelmi emlékhelyeinek, egyházi és művészettörténeti központjainak. Napjainkban egy közel 40 fős szerzetesközösség lakja, ők fogadják a látogatókat, működtetik a bentlakásos iskolát és kulturális munkát is végeznek. Az épületegyüttes egy közel 300 méter magas dombon épült fel.
 
Könyvtárában több mint 400 000 kötet található, levéltárában találjuk többek között a Tihanyi Bencés Apátság alapító oklevelét és a legrégibb magyar írásos nyelvemléket is. Az apátsági birtok része továbbá a gyógynövényház és kert, a levendulás és a biomassza fűtőüzem. Arborétumában több száz különleges faj található.
 
A Pannonhalmi Bencés Főapátság látogatható területei: Bazilika, Altemplom, Kerengő, Könyvtár, Kiállítótér és Ajándékbolt
 
Apátság belépőjegy árak:
Felnőtt: 2200 Ft/fő
Diák, nyugdíjas: 1600 Ft/fő
Audio-guide: 500 Ft
 
Teaház: A Teaházban megkóstolhatják a Főapátság 1735-ös recepteskönyvének alapján összeállított gyógyteáit, vagy az idényszerűen rendelkezésre álló gyógynövény szörpöket.
 
13:00 órától: Vezetett gyógynövénykert látogatás, illatmúzeumi vezetéssel és csokikóstolással, amelyet a részvételi díj tartalmaz.
A IX. századból való Sankt Galleni kolostorterv mintáján kialakított gyógynövénykert ágyásaiban a középkorban és a jelenleg is használt gyógy- és fűszernövények kerülnek bemutatásra. A gyógynövénykertben vezetett interaktív program során nem csupán a kolostorkertekben egykor megtalálható gyógynövényekkel, de azok egészségvédő, gyógyító hatásaival is megismerkedhetnek. Az elméleti előadás mellett a látogatóknak lehetősége nyílik a gyógynövények illatolására.

Illatmúzeum: 2021-ben Pannonhalmán megnyitotta kapuit Magyarország első illatmúzeuma. Interaktív módon ismerkedhetünk meg a Gyógynövénykertben termesztett öt fő növény (francia levendula, orvosi zsálya, citromfű, kakukkfű, borsmenta) botanikai és termesztési tulajdonságaival, felhasználhatóságával. A tárlaton bemutatásra kerül hét olyan illat (például tömjén, pézsma vagy rózsa) melyet évezredek óta, a világ különböző tájain használnak. A Gyógynövénykert épületeinek felújítása, bővítése lehetővé teszi, hogy a látogató alaposan megismerje a növények termesztési technológiájától indulva, az illóolaj lepárláson keresztül a késztermék gyártását egyaránt.

Második megállónk: Győr, ahová 15:00 körül érkezünk.

A város egyéni felfedezése térképünk és útmutatónk segítségével.
Műemlék épületek, szakrális értékek, múzeumok, kiállítóhelyek, terek, parkok, cégérek, szobrok és  szökőkutak sokasága várja az idelátogatókat!
 
18:20-kor gyülekező a kiszállás helyén, majd 18:30-kor indulás Gödöllő irányába, érkezés tervezetten 21:00-21:30 körül.

 
Kellemes utazást kívánunk!
 
Lemondás az utazási feltételekben részletezettek szerint.
Hírlevél feliratkozás
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.